Vietnamská kuchyně je opravdu velice chutná! Můžeme ji zařadit mezi nejpestřejší na světě. Základ tvoří vařená rýže a ochucená zelenina. Přidáme, ryby, mořské plody, nebo různá kořeněná masa a omáčky. K nejoblíbenějším patří husté nudlové polévky, syrové nebo smažené jarní závitky a rýžové knedlíky. Chybět nesmí pestrá nabídka ovoce, také méně známé druhy jako je pomelo, jack fruit, durian, dračí oči nebo waterapple neboli Roi or Mận kterému obyvatelé říkají "american nose" a je velmi dobré. Ve Vietnamu není voda z kohoutku pitná, je třeba si zajistit vodu balenou. Osobně mohu vřele doporučit tradiční polévku PHO, s rýžovými nudlemi, ochutnat ji můžete ve verzi s hovězím nebo kuřecím masem. Zdá se, že výborné vietnamské kuchyni přicházejí na chuť i Pražané, v metropoli je nyní znatelný nárůst počtu vietnamských restaurací.